Zajęcia praktyczne w Restauracji LOFT
W ramach praktyk zawodowych uczniowie klasy III kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w zajęciach praktycznych w restauracji Loft. Podczas zajęć uczniowie doskonalili swoje umiejętności kulinarne, przygotowując m.in. kaczkę, kopytka, zupy oraz desery.
Pamięć, która trwa. Gostyń czci bohaterów straconych na Rynku
Każdego roku, 21 października, gostyński Rynek staje się miejscem zadumy i hołdu. Mieszkańcy, władze samorządowe, delegacje szkół oraz potomkowie ofiar gromadzą się, by wziąć udział w uroczystościach upamiętniających jedno z najtragiczniejszych wydarzeń w historii miasta – publiczną egzekucję 30 wybitnych obywateli Ziemi Gostyńskiej, dokonaną przez niemieckich okupantów w 1939 roku.
Nauka wyciszenia i relaksu, czyli zajęcia z jogi.
W poniedziałkowy 20 października w naszym internacie odbyły się wyjątkowe zajęcia jogi, które poprowadziła pani Ewa Janowska – instruktorka z wieloletnim doświadczeniem w pracy z młodzieżą. Tematem spotkania była „Nauka wyciszenia i relaksu”, co idealnie wpisało się w potrzeby naszych wychowanków po intensywnym dniu nauki i szkolnych obowiązków.
Hejt i jego konsekwencje prawne
W dniu 16 października w internacie odbyło się spotkanie wychowanków z przedstawicielem Komendy Powiatowej Policji w Gostyniu. Tematem przewodnim wydarzenia był ,,Hejt i jego konsekwencje prawne”.
Grabonóg w rytmie kiszonej kapusty!
W malowniczym dworku na terenie Zespołu Szkół Rolniczych w Grabonogu tradycja spotkała się z dobrą zabawą! Głównymi inicjatorami tego wydarzenia byli nauczyciele Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, którzy wraz z uczniami kształcącym się w zawodzie technik żywienia przygotowali pełną relację z obrzędu.













