Słodkość po wielkopolsku
Wielkopolskie wietrzniki, czyli popularne ptysie, królowały w tym tygodniu w grabonoskiej pracowni żywienia. Oprócz nich uczniowie przygotowali także owocowe sałatki, a na "popitkę" kompot.
Sportowe konsultacje
Grupa uczniów klasy III Liceum Ogólnokształcącego, mimo trwającej pandemii, przygotowuje się intensywnie do pracy w służbach mundurowych.
Zygzakiem czy na okrętkę?
Najpierw ze skalpelem, a później z igłą chirurgiczną. Choć była to tylko praca na preparatach, to zajęcia praktyczne, w których uczestniczyli uczniowie technikum weterynarii, były bardzo emocjonujące.
Dołącz do nas
Pierogarnia "Grabonóg"
Pierogami możemy zajadać się przez cały rok! Latem faszerujemy je jagodami, a zimą – kapustą i grzybami. Poznajcie grabonoskie wariacje na temat pierogowego farszu.