Nasi mężczyźni
29 września 2022 roku w Internacie zorganizowany został Dzień Chłopaka. Z tej okazji dziewczęta złożyły wszystkim chłopcom życzenia oraz zorganizowały emocjonujące konkursy.
Arancini, przekąska prosto z Sycylii
Arancini, przekąska prosto z Sycylii. Każdy kto lubi risotto, doceni smak ryżowej, smażonej w głębokim tłuszczu kuleczki. Najlepsze w tym daniu jest to, że można je dowolnie nadziewać. Uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych na zajęciach praktycznych wykonali nadzienie z mięsa mielonego, marchwi, pomidorów, sera mozzarelli i zielonego groszku. Arancini świetnie smakują na zimno i na gorąco, nie potrzebują żadnych dodatków, a do tego fantastycznie wyglądają.
Uczniowie na Targach kulinarnych POLAGRA FOOD
26 września uczniowie klas technikum kształcącym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w wycieczce przedmiotowej do Poznania na Międzynarodowe Targi Food 2022.
Analitycy – zapoznanie się z zakładami pracy
W miniony piątek klasa I i klasa II Technikum kształcącego w zawodzie technik analityk ,zapoznali się z zakładami pracy, gdzie będą odbywać swoje zajęcia praktyczne.
Dzień Patrona
Kilka słów o Józefie Wybickim, Otrzęsiny, Narodowe Czytanie, Turniej Piłki Nożnej oraz wspólne grillowanie. Pełen atrakcji Dzień Patrona ZSR Grabonóg już za nami.