Wiosenny tort bezowy z okazji Dnia Kobiet
Najsmaczniejszy wiosenny tort bezowy. Z truskawkami i borówkami, które swoim lekko kwaśnym smakiem równoważą słodycz bezy. Te wyjątkowe torty składają się z dwóch puszystych blatów bezowych, które przełożone zostały bitą śmietaną i owocami. Uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych z okazji „Dnia Kobiet” na podsumowanie zajęć praktycznych mieli prawdziwą ucztę dla podniebienia, rozpływające się w ustach smaki, do których na pewno jeszcze wrócimy!
Florystyka ślubna – dekoracje samochodu, wianki
Każda Para Młoda organizując ślub i wesele myśli o dekoracji samochodu. Nie macie pomysłu, jak to zrobić? Nasi floryści idą z pomocą.
Technik weterynarii z innowacją: podstawy behawioryzmu
Krokiety - palce lizać
Idealnie rumiane i pachnące krokiety z pieczarkami , to świetny pomysł na obiad lub pyszny dodatek do barszczu czerwonego - zarówno na święta, jak i inne okazje.
Uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych postanowili spróbować swoich sił i w tym temacie.
Poniżej prezentujemy efekty ich pracy:
Słodki tłusty czwartek
Najdawniejsza polska tradycja nakazuje by w Tłusty Czwartek - ostatni czwartek przed Wielkim Postem - zjeść przynajmniej jednego pączka. Uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych postanowili zmierzyć się z tym wyzwaniem i przygotowali oraz spożyli własnoręcznie wykonane pączki.
Poniżej prezentujemy efekty ich pracy: